Isabel Höckert
Av. Fonte da Telha 12 Marisol
2855-157 Corroios, Portugal
Tel/fax +351 21 296 33 32
Mobile +351 91 498 52 52ISABELTOURISM
är specialiserad på att arrangera annorlunda
resor inom Portugal samt Madeira och Azorerna
- speciella evenemang med personlig service,
bröllopsresor, födelsedagar m.m.
Läs mer
- Vad är det som en golfare i Sverige saknar?

Det finns bra golfbanor i Sverige och priserna är hyggliga, ...men, ...det går bara att spela vissa tider på året. Det finns inget som är så trist för en svensk golfare som när man stänger sin kära golfbana för vintern.

Men då finns möjligheten att spela på de utmärkta golfbanorna som finns i Portugal. Det finns 69 st banor i hela landet, Madeira och Azorerna inräknat.

Algarvekusten med ca trettio ypperliga golfbanor har blivit golfarnas favorit. Det gynnsamma klimatet, de välkända klippformade stränderna med Atlantens milda vindar och ständiga soliga dagar. Algarvekusten har ca 3 000 soltimmar om året. Allt detta gör Portugal till golfarens paradis. Här kan man i lugn och ro förbereda sig inför den svenska golfsäsongen.
Golfbanor: Penina, Vale do Lobo, Vilamoura, Quinta do Lago m fl.
Lissabon med omnejd. För en golfare som vill ta ledigt en långhelg och bara koppla av med sina kära klubbor rekommenderar jag golfbanorna på de fashionabla turistorterna Estoril/Cascais. Banorna är av absolut högsta klass och ligger endast 30 minuter från en av Europas mest spännande huvudstäder - Lissabon. Med sina trevliga restauranger, barer och nattklubbar, är det staden som aldrig sover. För den som vill shoppa är Lissabon en mycket prisvärd stad.
Golfbanor: Penha Longa, Estoril Golf, Quinta da Marinha.
Söder om Lissabon på andra sidan av Tejo-floden ligger Costa Azul. Kontrasten till Estoril/Cascais är fiskebyn Sesimbra, skyddad av sin riddarborg. Här kan man uppleva det enkla avslappnade livet.
Golfbanor: Aroeira, Quinta do Peru, Montada och Troia.
Att välja Lissabon med omnejd kan var en bra kombination när det är en eller flera i sällskapet som inte spelar golf. Lissabonregionen har mycket att erbjuda utöver golf.

Madeira. Slå ett slag på Madeiras och Porto Santos golfbanor. Om man vill kombinera semester med golf är Madeira ett naturligt val. Klimatet är milt, mellan 18 och 25 grader, året om.
Golfbanor: Palheiro Golf ovanför Funchal och Santo da Serra beläget på berget ovanför flygplatsen. Båda banorna har en hissnande utsikt över staden.
Azorerna. Om det finns någon plats där du inte behöver boka tider långt i förväg så är det på Azorerna. Ett par dagars framförhållning räcker för att få plats. Anledningen är att det inte är så många på Azorerna som spelar golf vilket gynnar golf-turisten.
Golfbanor: Furnasbanan - en av de vackraste banorna i Portugal. Härifrån kan man se rök från varma källor och har en vegetation som är svår att beskriva. Andra banor är Batalha och Terceira.
Om du vill ha mer information om golfbanor i Portugal besök: www.visitportugal.com